NPO
NTR
15 november 2011

De geschiedenis van slavernij op grond van persoonlijke historische documenten als dagboeken, brieven, scheepsjournaals en andere archiefstukken: de angst, de pijn, het verzet en de overlevingsdrang, maar ook de hebzucht, het superioriteitsdenken en de gewetensbezwaren.

Het boek “De Slavernij” is nu verkrijgbaar bij boekhandels en warenhuizen, en online te bestellen.

 1. De Adelstand is bij de RKK nooit afgeschaft, dus de slavernij is bij hun een mogelijkheid.Anders bij ons Calvinsiten.Wij hebben bij het oprichten van de Staat der Nederlanden, de adelstand afgeschaft. Door de RKK weer ingevoerd in Wenen bij de Wenercongres, waar wij(Gereformeerde kerk) niet eens uitgenodigd zijn.Matheus 20 vers 20-28, dat zegt dat alle mensen gelijkzijn geschapen, en niemand hogerstaat dan anderen.En zinds dien hebben wij alle oorlogen verloren, en konden onze eigen burgers niet eens beschermen.

  27 november 2013 01:44 luckybee
 2. Niet vergeten dat in het Katholicisme de mensen a;;emaalverschillend zijn.Adelstand was bij hun nooit afgeschaft dus ook de slavernij is een mogelijkheid. Niet in het Calvinsime. wij geloven wat Jezus Christus ons heeft geleerd dat alle mensen gelijk geschapen zijn, en niemand hogerstaat als anderen. Matheus 20 DE ZONEN VAN ZEBEDEUS.vers 20-28.

  27 november 2013 01:38 luckybee
 3. Tsia ik heb gisteren de discusie in RTL4 gezien.
  Ik blijf mijn voorkeur voor Wilders kouden. PVV is de enige partij die zijn mond durf te openen tegen de Islam.Respect.Ik wil niet geislamiceerd worden en ik wil ook niet dat onze jonge mensen moslims moeten worden.Om zo Allah te dienen als Janissaren of Mammelukken, en de meiden als Odalisken Sex slavinen voor de meest betalende sheiks Sultan of andere moslim hoge pieten,Ik kom uit een land waar 90% van de bevolking moslim zijn; en ik heb tijdens de Jappen tijd een echte sundanese opvoeding gehad.Dus dit gevaar is alles behalve immaginere.

  27 augustus 2012 05:13 luckybee
 4. Ook in de USA wordt slavernij hoofdzakelijk daar gehouden in de Zuidelijke staten Zo als Louisiana Carolina,Florida,allemaal staten dat hoofdzakelijk door Fransen worden bewoond.Ook de angelsaxen (Anglicaanse kerk )zijn de mensen niet gelijk, de adelstand is tot de dag van vandaag intact. Negers die naar het Noorden zijn gevlucht zijn allemaal vrijgekomen.

  2 juli 2012 05:02 luckybee
 5. Daphne Bunskoek is geloof ik toch een trouwe katholiekse meid?Wat de neger voor een geloof heeft dat weet ik niet; mischien wel moslim of mischien joruba of zo iets.Mischien Mau mau? Dat geloven ze in Kenya geloof ik

  1 juli 2012 19:38 luckybee
 6. Niet vergeten dat ook Oost Indie ( indonesie) eerst na de Wener Congres tot een Nederlandse collonie door de RKK, Anglicaansekerk en Lutherse Kerk, ons de strot in wordt geduwd.Schijnbaar geld dat tot op de dag van vandaag, ook tegenwoordig wordt onze lot door ex Katholieken en Judean, Lutheranen en Anglicanen,zo wel in Den Haag als Hilversum beslist.Die zonder veel omhaal ons aan de Islam verkopen.

  3 juni 2012 16:29 luckybee
 7. Dat zijn allemaal leugens; wij Calvinisten hebben nooit met slavernij gehandeld; het waren Sefardische Joden voor ze is slavernij niet verboden, wat bij ons wel het geval was.
  Dit staat in de Staten bijbel geschreven.
  Matthéüs 18,1-14
  De grootste in het hemelrijk
  Matthéüs 20,20-28
  De twee zonen van Zebedéüs
  Markus 10,35-45
  De zonen van Zebedéüs.
  Denk er aan dat leugenaars door Jezus Christus gehaat zijn; lees de hele openbaring 21. Ze zijn nog in de nieuwe hemel nog op de nieuwe aarde welkom en helemaal niet in de Nieuwe Jerusalem.Zelfs mensen die de leugenachtige bestien geloof schenken; met ze wil Jezus niets temaken hebben.
  Matheus 7 de smalle weg vers 13-23.

  16 maart 2012 13:41 luckybee